Agenda
Let op: Bij HC Kromme Rijn kan alleen cashless worden betaald met een bankpas. Je kunt ook betalen met de betaalkaart van HC Kromme Rijn. 


Lidmaatschap algemeen 
Hockeyclub Kromme Rijn biedt voor jeugd en volwassen diverse mogelijkheden om de hockeysport te beoefenen. Op deze pagina vind je informatie over deze diverse mogelijkheden en de teams die op dit moment binnen de club actief zijn.
(Wil je meteen inschrijven klik dan hier).

De teams worden elk jaar in juni opnieuw ingedeeld door de technische commissie. Doe je inschrijving daarom bij voorkeur vóór 1 juni, zodat we rekening kunnen houden met de inschrijving bij het indelen van de teams. De definitieve indelingen worden ruim voor de start van de zomervakantie bekend gemaakt. Op de website zijn het wedstrijdschema, het trainingsschema en de trainingstijden te bekijken.

De peildatum van de KNHB voor de indeling op leeftijd is jaarlijks op 1 oktober:
 • Funkey: 5 jaar
 • F-jeugd: 6-7 jaar: drietal hockey
 • E-jeugd: 8-9 jaar: zestal-en achttalhockey
 • D-jeugd: 10-11 jaar: elftalhockey 
 • C-jeugd: 12-13 jaar: elftalhockey
 • B-jeugd: 14-15 jaar: elftalhockey
 • A-jeugd: 16-17 jaar: elftalhockey
 • Senioren: 18+ jaar: elftalhockey
 • Senioren: 60+ jaar: walking hockey

Jeugd

Funkey
Bij HC Kromme Rijn laten we de allerjongste jeugd (5 jaar) door Funkey op een leuke manier kennismaken met hockey. Een Funkey training omvat loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met de hockeysport. Ook worden er tijdens de Funkey training op het hockeyveld ruimtelijke spelletjes gespeeld zonder bal en/of stick. Zo raken de kinderen vertrouwd met elkaar, met het veld en de ruimte. F-teams (8 teams in competitie)
Hockey draait bij de Jongste Jeugd om 3 kernwaarden; plezier, veiligheid en leerzaamheid. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen spelen in een F-team. De F-jeugd speelt hockey in 3-tallen op een klein stuk veld met aan elke zijde twee goaltjes. Zo leren de kinderen zich te verspreiden over het veld. De kinderen hebben geen vaste positie in het veld en worden gestimuleerd om goed samen te spelen. De wedstrijdjes duren 2 x 15 minuten met daartussen 5 minuten pauze. Tijdens de pauze eten ze gezamenlijk fruit. Er is geen scheidsrechter, maar een spelleider om de kinderen te begeleiden in het spel. 

E-teams (9 teams in competitie)
Vanaf 8 jaar worden de spelers ingedeeld in E-teams. Dat kunnen 6- of 8-tallen zijn afhankelijk van het aantal spelers dat de club telt en/of de speelsterkte van de spelers. E6-teams spelen 2 x 25 minuten op een kwart veld. E8-teams 2x30 minuten op een half veld. Ook bij de E-teams draait het om 3 kernwaarden; plezier, veiligheid en leerzaamheid.D, C, B en A teams (10 teams in competitie)
Binnen de jeugd zijn dit seizoen verschillende teams actief in de categorieën D, C, B en A. In elke categorie spelen de leden in principe twee jaar. Omdat Hockeyclub Kromme Rijn een club in opbouw is, kan hiervan soms worden afgeweken om tot de juiste teamsamenstelling te komen. De club kan dan voor een aantal leden dispensatie bij de KNHB aanvragen om te spelen in een elftal waarvoor ze normaal gesproken te jong of te oud zouden zijn. De technische commissie kan hiertoe besluiten in overleg met coaches en ouders.

Aangepast hockey
Aangepast hockey is bedoeld voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die graag wil hockeyen. G-hockey is bedoeld voor spelers met een verstandelijke beperking. LG-hockey is voor spelers met een lichamelijke beperking die niet afhankelijk zijn van een rolstoel. Omdat hockey voor iedereen leuk en veilig moet zijn, zijn sommige regels iets aangepast. G- en LG-hockeyers spelen volgens de regels van de Jongste Jeugd in 6- of 8-tallen. (Bron KNHB)

Hockeyclub Kromme Rijn heeft niet de mogelijkheden om dit aan te bieden, maar een aantal clubs uit de regio wel. Zoals bijvoorbeeld hockeyclub Shinty in Driebergen (G-hockey) en hockeyclub Kampong in Utrecht (G-hockey en LG-hockey). Ken je een kind dat graag zou willen hockeyen, maar vanwege een beperking niet mee kan doen met de reguliere competitie? Kijk dan op de websites van bovengenoemde clubs. 
 
Om een indruk te krijgen van het G-hockey bij Shinty kun je deze video bekijken:
https://youtu.be/zLa-hr_546I

Senioren

Senioren, Veteranen (35+) en trimhockey
Hockeyclub Kromme Rijn heeft een herenteam, drie damesteams, twee veteranenteams voor heren en een veterinnenteam voor dames in competitie.

Zowel het veteranen- als het veterinnenteam bestaat uit ervaren en startende hockeyers. Ze nemen deel aan de zondagcompetitie. Omdat we graag willen uitbreiden, is er nog ruimte voor seniorenteams en veteranenhockeyers om zich aan te melden.
Daarnaast is er een groep trimhockeyers actief. Volwassen leden die wel willen hockeyen, maar geen competitie willen spelen, kunnen deelnemen aan trimhockey. In het trainingsoverzicht op deze website zijn het trainingsschema en de trainingstijden te bekijken.

Walking Hockey
Walking Hockey is een variant op de nieuwe trend: "Walking Football”. Deze hockeyvariant richt speciaal op de 60-plussers. Naast het bewegen, is het sociale contact belangrijk bij Walking Hockey. Een training Walking Hockey betekent eerst lekker samen bewegen om vervolgens met z’n allen in het clubhuis een bakkie te doen.Walking Hockey is in principe hetzelfde als gewoon hockey, maar kent drie bijzondere regels:
 1. Er mag alleen gewandeld worden en er wordt dus niet gerend.
 2. Er wordt gespeeld zonder strafcorners.
 3. Fysiek contact is niet toegestaan.

Op deze manier kunnen ouderen die vanwege bijvoorbeeld de fysieke belasting afscheid hebben moeten nemen van een sportvereniging nu weer aansluiting krijgen.
Meer informatie of aanmelden? Geef uw naam, leeftijd en telefoonnummer door aan Jesper Oele via e-mail: [email protected] of telefoon: 06- 11764232


Inschrijven als lid bij Hockeyclub Kromme Rijn
Wil je lid worden van HC Kromme Rijn of je zoon/dochter als lid aanmelden? Maak dan gebruik van het inschrijvingsformulier. Voor algemene informatie kun je contact met ons opnemen via e-mail. Stuur een e-mail naar [email protected]

Meer informatie over: 
Hoofdsponsor
Sponsoren