Lid worden 
Wat leuk dat je interesse hebt om bij HC Kromme Rijn te komen hockeyen! In veel gevallen kun je direct meedoen of gewoon een keer vrijblijvend proeftrainen. Ben je nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden of wil je je aanmelden voor een proeftraining? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wil je je direct aanmelden? Vul dan het inschrijvingsformulier op de website in. Ben je 30 jaar of ouder? Klik dan hier voor de mogelijkheden om vrijblijvend een keer mee te trainen.

Wij bieden voor iedereen van 4 tot 94 jaar gezellige en sportieve hockeyvormen. In de jongste jeugd ligt de nadruk op spelen, samenwerken en in een veilige omgeving kennismaken met hockey. In de jeugdelftallen worden de hockeyvaardigheden verder ontwikkeld en staan sportiviteit & respect bij ons hoog in het vaandel. 

Volwassenen zijn van harte welkom in onze competitieteams, zowel voor beginnende als ervaren hockeyers. Heb je geen zin in de competitieverplichting in het weekend, dan is misschien trimhockey of de Sevens-vrijdagavondcompetitie iets voor jou. Onze oudste hockeyers spelen walking hockey; gezellig sporten met aangepaste regels. Lees hieronder verder over onze hockeyvormen.

We zien je graag bij HC Kromme Rijn!Vanaf 4 jaar: spelenderwijs sporten bij de Funkeys
HC Kromme Rijn biedt voor de allerjongste jeugd (vanaf 4 jaar) Funkey aan. Funkey omvat loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met de hockeysport. Ook worden er tijdens de Funkey training op het hockeyveld ruimtelijke spelletjes gespeeld zonder bal en/of stick. Zo raken de kinderen vertrouwd met elkaar, met het veld en de ruimte.

Vanaf 6 jaar: in 3-tallen leren samenwerken
Kinderen van 6 jaar vormen de Boskabouters. Zij starten het seizoen met gezamenlijke hockeytrainingen en enkele onderlinge wedstrijdjes (3 tegen 3) waar het hockeyspel spelenderwijs wordt aangeleerd. Na het zaalseizoen gaan de Boskabouters in 3-tallen wedstrijdjes spelen in de kaboutercompetitie.
Kinderen vanaf 7 jaar spelen in 3-tallen op een klein (1/8) veld met aan elke zijde twee goaltjes. Zo leren de kinderen zich te verspreiden over het veld. De kinderen hebben geen vaste positie in het veld en worden gestimuleerd om goed samen te spelen. De wedstrijdjes vinden plaats op zaterdagochtend en duren 2 x 15 minuten met daartussen een korte pauze. 

Vanaf 8 jaar: met plezier en veiligheid leren hockeyen en 6-tallen en 8-tallen
Vanaf 8 jaar groeien de kinderen stapsgewijs naar 11-tal hockey, waarbij de nadruk nog steeds ligt op plezier, veiligheid en leren. Vanaf deze leeftijd speelt er ook een keeper mee. Kinderen van 8 jaar worden ingedeeld in 6-tallen, die wedstrijden van 2 x 25 minuten spelen op een kwart veld. Kinderen van 9 jaar spelen in 8-tallen die 2 x 30 minuten spelen op een half veld. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

Vanaf 10 jaar: sportief hockeyplezier in 11-tallen
Kinderen vanaf 10 jaar spelen hockey in 11-tallen op een volledig veld. Kinderen worden op basis van leeftijd en spelbeleving ingedeeld. We willen iedereen de kans bieden om het beste uit zichzelf te halen op het gewenste niveau. Dat betekent dat hockeyers zich individueel kunnen ontwikkelen terwijl we een teamcultuur creƫren waarin hockeyplezier centraal staat. Deze teams spelen wedstrijden van 4 x 17,5 minuten. De wedstrijden vinden in principe plaats op zaterdag, in sommige gevallen incidenteel op zondag.

Vanaf 17/18 jaar (Jong) Senioren
Vanaf 18 jaar speel je in de seniorencompetitie op zondagen. Om de overstap vanuit de jeugd te verkleinen bieden wij ook de mogelijkheid aan jong-seniorenteams, waarin spelers tot 25 jaar mogen uitkomen. Er is nog ruimte voor senioren om zich aan te melden. Dat kan individueel of met een heel team.

Senioren 30+
Volwassenen vanaf 30 jaar kunnen spelen in de 30+-teams, die op zondag competitiewedstrijden spelen. Sportprestaties en gezelligheid gaan hand in hand. We hebben ruimte voor zowel beginnende als ervaren hockeyers.

(Studenten) Trimhockey
Volwassen leden die wel willen hockeyen, maar geen competitie willen spelen, kunnen deelnemen aan trimhockey. Trimhockeyers spelen geen wedstrijden, maar trainen een avond in de week. Ook beginnende spelers zijn van harte welkom om het hockeyen te leren.
Voor studenten is een aparte trimhockey-groep actief op donderdagavond.

Vrijdagavond hockeycompetitie: SEVENS (pilot)
Bij SEVENS speel je 7 tegen 7 spelen op een half veld, zonder keeper en scheidsrechters. De starttijd is 20.30 uur met twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. De wedstrijden zijn om de week en er wordt gespeeld in een poule van 6 teams. Per seizoen zijn er vier speelrondes, waarvoor je je per ronde flexibel kunt aanmelden. 

Walking hockey
Walking Hockey richt zich speciaal op 60+ers. Naast het bewegen staat het sociale contact ook hoog in het vaandel bij Walking Hockey: eerst samen bewegen om vervolgens met elkaar in het clubhuis af te sluiten. Walking hockey kan veilig worden gespeeld op alle leeftijden omdat er niet mag worden gerend en fysiek contact niet is toegestaan.

G-hockey
G-Hockey is hockey voor verstandelijk gehandicapten. HC Kromme Rijn heeft zelf helaas niet de mogelijkheden om dit aan te bieden, maar verwijst naar clubs in de omgeving die G-hockey aanbieden, waaronder hockeyclub Shinty in Driebergen en hockeyclub Kampong in Utrecht. Ken je een kind dat graag zou willen hockeyen, maar vanwege een beperking niet mee kan doen met de reguliere competitie? Kijk dan op de websites van bovengenoemde clubs. 
Hoofdsponsor
Sponsoren