Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda     Instagram
Volg ons op Insta!
@hc_krommerijn 


Lidmaatschap Algemeen 
Hockeyclub Kromme Rijn biedt voor jeugd en volwassen diverse mogelijkheden om de hockeysport te beoefenen. Op deze pagina vind je informatie over de diverse mogelijkheden die HC Kromme Rijn biedt.

Hockey is een populaire sport. Ook HC Kromme Rijn is helaas genoodzaakt in sommige leeftijdscategorieën te werken met wachtlijsten, waarbij plaatsing niet gegarandeerd kan worden. We geven daarbij achtereenvolgens voorrang aan kinderen (1) waarvan al een familielid hockeyt bij HC Kromme Rijn, (2) die in gemeente Bunnik wonen, (3) die in Zeist-West wonen.

De teams worden elk jaar in mei/juni opnieuw ingedeeld door de technische commissie. Uw inschrijving ontvangen we daarom bij voorkeur vóór 1 mei, zodat we er rekening mee kunnen houden bij de teamindeling. De definitieve indelingen worden voor de zomervakantie bekend gemaakt.

Jeugd
De peildatum van de KNHB voor indeling op leeftijd van de jeugd is jaarlijks op 1 oktober*:
Funkey: (5 jaar): spelenderwijs leren hockeyen
Boskabouters (6 jaar): opmaat naar drietal hockey
F-jeugd: (7 jaar): drietal hockey
E-jeugd: (8-9 jaar): zestal-en achttalhockey
D-jeugd: (10-11 jaar): elftalhockey
C-jeugd: (12-13 jaar): elftalhockey
B-jeugd: (14-15 jaar): elftalhockey
A-jeugd: (16-17 jaar): elftalhockey

Volwassenen
Senioren (18+ jaar): elftalhockey
Veteranen (30+ dames; 35+ heren): elftalhockey
Trimhockey
•Sevens (pilot)
Walking Hockey (60+)

Funkey
HC Kromme Rijn biedt voor de allerjongste jeugd (vanaf 5 jaar) Funkey aan. Funkey omvat loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met de hockeysport. Ook worden er tijdens de Funkey training op het hockeyveld ruimtelijke spelletjes gespeeld zonder bal en/of stick. Zo raken de kinderen vertrouwd met elkaar, met het veld en de ruimte.
Boskabouters
Kinderen van 6 jaar vormen de Boskabouters. Zij starten het seizoen met gezamenlijke hockeytrainingen en enkele onderlinge wedstrijdjes (3 tegen 3) waar het hockeyspel spelenderwijs wordt aangeleerd. Na de winterstop worden teams geformeerd en doen de Boskabouters in 3-tallen mee aan de kaboutercompetitie op zondagochtenden bij hockeyclub Houten.

F-teams
Kinderen vanaf 7 jaar spelen in F-teams. Zij spelen hockey in twee 3-tallen op een klein (1/8) veld met aan elke zijde twee goaltjes. Zo leren de kinderen zich te verspreiden over het veld. De kinderen hebben geen vaste positie in het veld en worden gestimuleerd om goed samen te spelen. De wedstrijdjes vinden plaats op zaterdagochtend en duren 2 x 15 minuten met daartussen een korte pauze. Er is geen scheidsrechter, maar een spelbegeleider om de kinderen te begeleiden in het spel. 

E-teams
De E vormt een stapsgewijze overgang naar 11-tal hockey in de D en verder, waarbij de nadruk nog steeds ligt op plezier, veiligheid en leren. Kinderen van 8 jaar worden ingedeeld in E 6-tallen. E6-teams spelen 2 x 25 minuten op een kwart veld. Kinderen van 9 jaar spelen in E 8-tallen. E8-teams spelen 2 x 30 minuten op een half veld. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

D,C,B en A-teams
Kinderen vanaf 10 jaar spelen hockey in 11-tallen. Kinderen worden op basis van leeftijd ingedeeld in de verschillende leeftijdscategorieën en spelen in principe twee jaar in elke categorie. Deze teams spelen wedstrijden van 4 x 17,5 minuten op een heel veld. De wedstrijden vinden in principe plaats op zaterdag, in sommige gevallen incidenteel op zondag.
(Jong) Senioren en Veteranen
Bij HC Kromme Rijn zijn verschillende dames en heren (Jong) Seniorenteams en Veteranen teams actief. HC Kromme Rijn biedt hockey voor iedereen: er zijn teams die bestaan uit ervaren en uit startende hockeyers. Deze teams spelen hun wedstrijden op zondag. Er is nog ruimte voor senioren en veteranen hockeyers om zich aan te melden. Dat kan individueel of met een heel team.

Trimhockey
Volwassen leden die wel willen hockeyen, maar geen competitie willen spelen, kunnen deelnemen aan trimhockey. Trimhockeyers spelen geen wedstrijden, maar trainen een avond in de week. Ook beginnende spelers zijn van harte welkom om het hockeyen te leren. Voor studenten zal een aparte trimhockey op de donderdagavond van start gaan bij voldoende animo.

Vrijdagavond hockeycompetitie: SEVENS (pilot)
SEVENS wat is dat? De teams van 7 tegen 7 zijn ongemengd en spelen op een half veld, zonder keeper en scheidsrechters. De starttijd is 20.30 uur met twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. De wedstrijden zijn om de week en er wordt gespeeld in een poule van 6 teams. Per ronde (in totaal 4) kan flexibel worden aan- of afgemeld worden. Voor deelname moet je lid zijn van de club. Spelregels: spelregels hockey7.

Interesse voor Sevens? Mail naar: [email protected]

Walking hockey
Walking Hockey is de hockey-variant van de nieuwe trend "Walking Football”. Walking Hockey richt zich speciaal op 60+ers. Naast het bewegen staat het sociale contact ook hoog in het vaandel bij Walking Hockey: eerst samen bewegen om vervolgens met samen in het clubhuis af te sluiten.

Walking Hockey volgt dezelfde spelregels als regulier hockey, met 3 bijzondere regels:
1.Er mag alleen gewandeld worden, dus niet rennen
2.Er wordt gespeeld zonder strafcorners
3.Fysiek contact is niet toegestaan

Op deze manier kunnen ouderen die vanwege bijvoorbeeld de fysieke belasting afscheid hebben moeten nemen van een sportvereniging nu weer aansluiting krijgen.

Meer informatie of aanmelden: mail je naam, leeftijd en telefoonnummer naar
[email protected]
of bel naar Hedda Brink (06- 27030626).

G-hockey
G-Hockey is hockey voor verstandelijk gehandicapten. Hockeyclub Kromme Rijn heeft helaas niet de mogelijkheden om dit aan te bieden, maar verwijst naar clubs in de omgeving die G-hockey aanbieden, waaronder hockeyclub Shinty in Driebergen en hockeyclub Kampong in Utrecht. Ken je een kind dat graag zou willen hockeyen, maar vanwege een beperking niet mee kan doen met de reguliere competitie? Kijk dan op de websites van bovengenoemde clubs.

Ben je geïnteresseerd om lid te worden bij HCKR, schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier.

Voor algemene vragen kun je contact met ons opnemen via de mail.
Stuur ons een e-mail naar:[email protected]

*HC Kromme Rijn volgt in principe de leeftijdsindeling zoals gehanteerd door de KNHB. In voorkomende gevallen kan hiervan echter worden afgeweken (bijvoorbeeld wanneer een kind op school in een andere leeftijdscategorie zit, of wanneer daar getalsmatig aanleiding voor is). In deze gevallen zal overlegd worden met spelers en hun ouders.

 
Hoofdsponsor
Sponsoren