Gebruiksregels velden 
Gebruiksregels velden HC Kromme Rijn

Type kunstgras
Veld 1 is een waterveld. Het water zorgt ervoor dat de vezel overeind komt en dat de warmte bij slidings verdeeld kan worden. Op dit veld rolt de bal sneller en vandaar dat dit type in trek is bij de meer ervaren hockeyers. Het veld wordt indien nodig gesproeid. Let op: het veld hoeft door de hoge dichtheid van de vezels veel minder vaak gesproeid te worden dan veel hockeyers denken. Lees hier hoe dat precies zit.

Veld 2 is een zandveld.  Dat betekent een kunststof mat met heel veel duinzand erover. Het zand zorgt ervoor dat het veld op zijn plaats blijft en dat de vezel rechtop blijft staan.

Schoeisel
Alleen met sportschoenen en platte schoenen mag je het veld op. Voetbalschoenen met gewone vaste noppen mogen wel, voetbalschoenen met schroefnoppen niet, naaldhakken natuurlijk ook niet. 

Hou het gezellig en netjes
  • Hou het veld netjes en controleer het veld voor vertrek.
  • Ruim afval en spullen op.
  • Glas en andere scherpe dingen horen ook niet op het veld.
  • Na afloop de hekken sluiten, anders krijgen we honden en konijnen op het veld.
  • Het complex van HC Kromme Rijn is rookvrij. Wij vragen alle toeschouwers niet te roken, zodat onze sporters frisse lucht kunnen inademen.

Wanneer zijn de velden niet bespeelbaar?
Bij extreme weersomstandigheden kan het voorkomen dat het niet veilig is om te hockeyen op de velden. Dit betreft dan meestal vorst, sneeuw of opdooi, maar het kan ook vanwege een storm zijn. Als de velden niet bespeelbaar zijn wordt dit direct aangekondigd via een nieuwsbericht op de website. Er mag dan niet worden gespeeld op de velden. Afgelastingen van wedstrijden worden direct doorgegeven aan de coaches en verschijnen ook in het wedstrijdschema op de website en in de LISA-app. 

Oefenwedstrijden, verschuivingen van trainingen? Controleer de beschikbaarheid
Wil je een kunstgrasveld gebruiken buiten de competitiewedstrijden en reguliere trainingen om, bijvoorbeeld voor het organiseren van een oefenwedstrijd of het verschuiven van een training? Controleer bij [email protected] of het veld beschikbaar is. Dit voorkomt teleurstellingen.  


 

 
Hoofdsponsor
Sponsoren