Agenda
Let op: Vanaf 1 januari 2018 is HC Kromme Rijn cashless en kan alleen worden betaald met een bankpas. Vanaf 10 maart kan je ook betalen met de betaalkaart 
van HC Kromme Rijn. 


Zaalhockey 

Alle jeugdteams vanaf de E8-tallen doen mee aan de zaalhockeycompetitie. Zaalhockey is snel, dynamisch en goed voor de technische ontwikkeling van de spelers. Daarnaast is het heel leuk om te doen en om naar te kijken!

In welke periode spelen we zaalhockey

Van eind november t/m medio februari traint elk team 1 keer in de week in sporthal De Tol in Bunnik of in Sporthal De Lindenhof in Odijk. We beginnen vóór de start van de competitie, zodat de spelers goed voorbereid zijn. Kom op tijd naar de trainingen (minimaal 10 min voor aanvang), zodat er geholpen kan worden met het leggen van de balken in de zaal. Bekijk hier het Trainingsschema.

De zaalhockey competitie start in december en loopt door tot in februari (geen wedstrijden in de Kerstvakantie). Zaalhockey wedstrijden worden zowel op zaterdagen als op zondagen gespeeld. De KNHB plant de wedstrijden in; clubs hebben geen invloed op de planning van de wedstrijden. Het wedstrijdschema is begin november zichtbaar in Lisa.

Blokwedstrijden
Elk team speelt per keer twee wedstrijden in blokken van 3 x 40 minuten. De wedstrijdduur is 30 minuten, de wisseltijd 10 minuten. Er is geen rust tijdens de wedstrijden.

Regels bij zaalhockey
Bij zaalhockey wijken de regels af van het veldhockey. Er mag bijvoorbeeld niet hoog worden gespeeld worden, er mag niet worden geslagen of geflatst en er staan maar zes spelers in het veld, waarvan een keeper. Aan een wedstrijd mogen maximaal twaalf spelers deelnemen. Per wedstrijd staan er 6 spelers in het veld en zitten maximaal 6 spelers op de bank.

Kijk voor alles over spelregels en arbitrage op de arbitragepagina.

Zaalleiding
Bij thuiswedstrijden ben je als team verantwoordelijk voor de zaalleiding.
Voor meer informatie:
Materiaal en uitrusting
  • Zaalschoenen (met lichte zool) zijn verplicht
  • Scheenbeschermers en gebitsbeschermers zijn verplicht
  • Een zaalhockeystick is verplicht; dus GEEN veldstick met tape of sok erom heen
  • Een zaalhandschoentje (een handschoen waarbij de duim ook bescherming heeft) is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden
  • Keepersriempjes met afgeplakte metalen gespen zijn niet toegestaan. Aan het begin van het seizoen worden keepersriempjes met zachte gespen en beschermingshoezen voor de legguards uitgedeeld aan elk team.

Deelname
Mocht je onverhoopt niet aan het zaalseizoen mee kunnen doen, stuur dan z.s.m., maar in ieder geval voor 1 september een mail naar [email protected]. Bij afmelding voor het zaalseizoen op of voor 1 september is geen zaalcontributie verschuldigd. Bij afmelding na 1 september is de zaalcontributie van het eerst volgende zaalseizoen verschuldigd. Je afmelding wordt per mail bevestigd en is daarmee definitief.

De senioren- en veteranenteams doen niet automatisch mee met zaalhockey, maar kunnen wel op verzoek meedoen. Hiervoor kunnen de teams via hun coach zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk 1 september via een mail aan [email protected] laten weten dat ze mee willen doen aan de zaalhockey competitie.
 
Hoofdsponsor
Sponsoren