Agenda
Let op: Vanaf 1 januari 2018 is HC Kromme Rijn cashless en kan alleen worden betaald met een bankpas. Vanaf 10 maart kan je ook betalen met de betaalkaart 
van HC Kromme Rijn. 


Arbitrage HC Kromme Rijn 
Contactpersonen arbitragecommissie
  • Co√∂rdinator opleiding en begeleiding: Karen Dollé
  • Planning jeugdwedstrijden: Eva Schoenmaekers 
  • Planning wedstrijden senioren: Koen van Gulik
  • Commissielid: Edwin Beekelaar

Vragen over de arbitrage
Vragen over fluiten op de club kunnen worden gesteld via e-mail:[email protected]

Spelregels veld en zaal
Het spelreglement en andere nuttige info rond fluiten op de club, is te vinden op de website van de KNHB. Ook de specifieke spelregels voor de jongste jeugd en nuttige tips en info rond spelbegeleiding bij jongste jeugd zijn hier te vinden. 

Arbitrage bij HC Kromme Rijn
Voor elke competitiewedstrijd van een jeugdelftal (ABCD) is het team zelf verantwoordelijk voor het hebben van voldoende ouders met een scheidsrechterkaart én voor het opstellen van twee scheidsrechters. De arbitragecommissie faciliteert dit door het aanwijzen van ouder-scheidsrechters bij toerbeurt. Ook jeugdspelers met een kaart, die gemotiveerd zijn om te fluiten, worden door de arbitragecommissie bij jeugdwedstrijden ingepland. AB-jeugd fluit daarbij in principe alleen CD-jeugd, tenzij naar oordeel van de arbitragecommissie door jeugd ook hogere teams gefloten kunnen worden.

Bij de senioren fluiten de teams elkaar. De arbitragecommissie geeft aan welk team een andere team fluit. De aanvoerder is vervolgens verantwoordelijk voor het aanwijzen van scheidsrechters van een geschikt niveau. 
Voor alle overige wedstrijden (oefenwedstrijden, toernooien) zijn de organiserende teams zelf verantwoordelijk voor (het regelen van) scheidsrechters.

Bij afwezigheid zelf zorgen voor vervanging
Een scheidsrechter die is ingedeeld om te fluiten en onverhoopt niet kan, is zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervanging door een passende scheidsrechter. Dit kan zelfstandig, of in overleg met het team dat hij/zij zou fluiten. Na inloggen in LISA is een lijst te vinden van actieve scheidsrechters die hiervoor kunnen worden benaderd. Vervanging van scheidsrechters moet altijd worden doorgegeven aan de arbitragecommissie via: [email protected]

Scheidsrechterpool van HC Kromme Rijn
Vanaf seizoen 2017/2018 beschikt HC Kromme Rijn over een scheidsrechterpool voor de zaterdagen. Als het voor een wedstrijd gaat knellen om een geschikte scheidsrechter te vinden, kan de arbitragecommissie deze pool van vrijwillige fluiters benaderen. Wil je ook tot deze pool behoren en de club helpen als het knelt? Stuur dan een e-mail aan [email protected]

Opleiding tot clubscheidsrechter
Alle jeugdleden vanaf B-leeftijd zijn verplicht, in navolging van het beleid van de KNHB, om hun scheidsrechterkaart te halen. Jeugdspelers met een kaart (AB-jeugd) worden vervolgens ingedeeld om wedstrijden van de DC-jeugd te fluiten. Ook alle competitie-spelende seniorleden moeten verplicht over een scheidsrechterkaart beschikken. 

Om voldoende scheidsrechters te hebben om alle jeugdwedstrijden te kunnen spelen, is het belangrijk dat ook voldoende ouders een scheidsrechterkaart hebben. Om wedstrijden te kunnen spelen moeten vanaf het 11-tal hockey namelijk verplicht gediplomeerde scheidsrechters worden opgesteld. Ouders van jeugdspelers wordt geadviseerd om uiterlijk aan het begin van het seizoen waarin hun kind in een 8-tal gaat spelen, de cursus te volgen en de kaart te halen, zodat ze mee kunnen groeien met het spel en het niveau van hun kind(eren). Bovendien zijn ook voor het fluiten van AB-jeugd met name ouders nodig.  

Om aan bovenstaande te kunnen voldoen organiseert de arbitragecommissie elk jaar in september/oktober één of meerdere cursussen en examens. De cursus wordt ondersteund door een e-learning pakket. Houd voor de data en het moment van aanmelden de website en de nieuwsbrief in de gaten. 

AB-jeugd en competitie-spelende seniorleden zonder kaart, worden actief door de arbitragecommissie benaderd voor deelname aan de cursus en het examen.

 
Hoofdsponsor
Sponsoren