Nieuwe spelopzet Jongste Jeugd (Onder 8 en Onder 9)
1-8-2022  | 
Naar aanleiding van de herijking van het hockeyaanbod voor jeugd tot 12 jaar, heeft de KNHB de spelopzet en spe(e)lregels aangepast van de Jeugd Onder 8 (o8, voorheen: F) en Onder 9 (o9, voorheen: E6). Zie voor toelichting de website van de KNHB.

Onder 8 blijft 3 tegen 3 spelen op 1/8 veld, maar met een extra (3e) goal en speelduur van 2×20 minuten. Nieuw zijn ook de spe(e)lregels, waarmee zoveel mogelijk ruimte wordt geboden om te spelen: de taak van de spelbegeleider is vooral om de kinderen te enthousiasmeren en alleen in te grijpen als het gevaarlijk wordt. Zie voor meer info in de O8-flyer van de KNHB.

Onder 9 blijft 6 tegen 6 spelen met speelduur van 2x25 minuten, maar het speelveld wordt een kwartslag gedraaid. Ook hier worden de spe(e)lregels gehanteerd: er wordt veel doorgespeeld; de spelbegeleider fluit allen ter bevordering van het spel (bv hinderlijk shoot) en bij gevaarlijk spel. In plaats van een strafbal wordt een shoot-out gespeeld. Zie voor meer info in de O9-flyer van de KNHB.

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Sponsoren