Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda     Instagram
Volg ons op Insta!
@hc_krommerijn 


Leerzame trainersbijeenkomst
20-10-2020  | 
Zaterdagmiddag 10 oktober: een bont gezelschap op het veld. Het is een team van jeugdtrainers. Ze trotseren de regen om zich te laten enthousiasmeren tijdens een clinic door Eveline van de Pas en Anouk van der Linden. Twee zeer ervaren hockeysters en trainers verbonden aan onze club. 

Allereerst bieden ze ruimte voor zaken die in trainingen soms niet zo vlotjes verlopen. Daarna pakken alle aanwezige jeugdtrainers al snel de hockeystick en begint het ‘ervaringsleren’ op het veld. Er worden volop tips uitgewisseld. Simpel, praktisch en doeltreffend. Zoals elk kind in de training één specifiek compliment en tip meegeven. Een uitdagend en mooi streven. Ook delen Eveline en Anouk oefeningen en doen ze technieken voor die de jeugdtrainers direct kunnen toepassen in de praktijk. 

Het is belangrijk dat de kinderen veel in beweging zijn tijdens de training, dus vaak kan een oefening parallel worden uitgezet. Zoals een oefening met afspelen in het 23-metergebied en afronden op de goal. Deze oefening kan je twee keer naast elkaar draaien, zodat kinderen doorlopend in beweging blijven. Ten slotte gaf Eveline een paar goede technische aanwijzingen om kinderen beter te leren flatsen en slaan. 
Leuk en heel leerzaam, zo is de reactie na afloop. De volgende clinic is in de hockeyperiode na de herfstvakantie. Dan besteden de trainers aandacht aan het tactisch spel.

Jeugdtrainers dank voor jullie inzet!


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Sponsoren